1. Waar komt Woebie vandaan?

Aan de monding van een grote rivier, waar zee en land het spel van "geven en nemen" spelen, woonden ooit, lang voordat er mensen waren, Woebies voorouders. Dat is goed te zien aan hun platte voeten, handig om te zwemmen en over zachte grond te lopen.
Om hun weg te vinden in de rietvelden moesten ze ook goed kunnen horen en ruiken. Daarom hebben alle leden van de Woebie familie grote oren en grote neuzen.
Natuurlijk moest hun stem ook luid genoeg zijn om boven het geruis van wind en riet uit te komen. Maar nu wordt "schreeuwen" onbeleefd gevonden en doen ze het alleen als het echt nodig is of als ze boos zijn.

In de loop van de tijd heeft de Woebie familie zich voorspoedig ontwikkeld en over de hele wereld verspreid. Dit komt vooral omdat ze erg nieuwsgierig zijn. Ze hebben zich overal aangepast aan de lokale omstandigheden. Er bestaan bijvoorbeeld ook Aziatische en Afrikaanse Woebie-achtige wezentjes. Hun leefgebied is tegenwoordig ergens tussen de mensen en wat wij de fantasiewereld noemen.
Als mens kom je ze dan ook niet vaak tegen maar als je heel goed kijkt en je fantasie gebruikt dan kun je ze overal ontdekken.